8 ΜΑΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ & ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ

Η Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία και το Ελληνο-Ουκρανικό Επιμελητήριο σας προσκαλούν την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, ώρα 10:00 στο Συμμαχικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο (Λεωφόρος Ποσειδώνος, Άλιμος) προκειμένου να παραστείτε στην Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πεσόντες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και επ’ ευκαιρία της 74ης Επετείου από τη λήξη του.

Η συντριβή του ναζιστο-φασιστικού μορφώματος και της μιλιταριστικής Ιαπωνίας, που επί μία σχεδόν εξαετία (1939 – 1945) ισοπέδωναν πανανθρώπινες ιδέες, συνέθλιβαν πολιτισμικές και ηθικές αξίες, εκμηδένιζαν Έθνη και αλλοίωναν σύνορα Κρατών, απετέλεσε κορυφαίο ιστορικό γεγονός του 20ου αιώνα και αφετηρία μίας νέας εκκίνησης για την Παγκόσμια Ιστορία του Πολιτισμού!

Η μικρή Ελλάδα, η χώρα της Φιλοσοφίας και των Ανθρωπιστικών Αξιών, αλλά και Πατρίδα του τρισένδοξου Λεωνίδα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γενέτειρα Γη των Ηρώων του Μαραθώνα και της Σαλαμίνας, πρώτη αυτή απέδειξε στη σκλαβωμένη Ευρώπη, αλλά και στις συναλλασσόμενες με τον ’ξονα χώρες, ότι η Νίκη κατά του ολοκληρωτισμού δεν είναι αδύνατη. Πολέμησε και νίκησε, πληρώνοντας όμως βαρύτατο τίμημα σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικές απώλειες.

Οι θηριωδίες του πολέμου ήταν πολλές και τραγικές και μέχρι σήμερα δεν έχουν επουλωθεί τα τραύματα εκείνων των τραγικών χρόνων. Σήμερα, 74 χρόνια από την άνευ όρων συνθηκολόγηση και παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας -που τέθηκε σε ισχύ από τις 23:01 της 8ης Μαΐου 1945, και που σήμανε ουσιαστικά τη Νίκη των Ελεύθερων Λαών τιμούμε την «Ημέρα Μνήμης και Συμφιλίωσης».

Όλοι εμείς υποκλινόμαστε με σεβασμό σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για να μας χαρίσουν τα υπέρτατα αγαθά της Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας. Ας είναι αιώνια η μνήμη τους!

You may also like...

0 thoughts on “8 ΜΑΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ & ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *