Ανέδειξε το ταλέντο σου

Ανέδειξε το ταλέντο σου σε ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗ & ΠΟΛΥΜΕΣΑ προάγοντας παράλληλα την πολυπολιτισμικότητα

Βασικός στόχος του προγράμματος «Σταυροδρόμια Τέχνης» είναι η ένταξη των πολιτών τρίτων χωρών καθώς και η αρμονική συνύπαρξη τους με την ελληνική κοινωνία μέσω της τέχνης. Οι πολίτες τρίτων χωρών και οι Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν σε θεατρικά και μουσικά δρώμενα και χρησιμοποιούν τα πολυμέσα και τα προβάλουν, με στόχο την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και των αρνητικών στερεοτύπων.

Τι θέλουμε να πετύχουμε;

 • Να αναπτυχθούν κοινές δράσεις μεταξύ πολιτών τρίτων χωρών και Ελλήνων καλλιτεχνών στον τομέα του θεάτρου, της μουσικής και των πολυμέσων.
 • Να ενισχυθούν οι συνεργασίες καλλιτεχνών με τη δημιουργία νέων σχημάτων αναδεικνύοντας την πολυπολιτισμικότητα της τέχνης.
 • Να έρθουν σε επαφή και να υπάρξει ανταλλαγή σκέψεων και εμπειριών μεταξύ Ελλήνων και πολιτών τρίτων χωρών για θέματα καλλιτεχνικής έκφρασης και της τέχνης ως παγκόσμιας γλώσσας.
 • Να προβληθεί στην ελληνική κοινωνία το ταλέντο των Ελλήνων και μεταναστών καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν μέσα από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ποιες είναι οι βασικές δράσεις του έργου;

 • Υλοποίηση 4 θεατρικών εργαστηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα απευθύνονται σε 80 καλλιτέχνες, με περιεχόμενο την εισαγωγή στην υποκριτική, κίνηση –  χορό, αυτοσχεδιασμό, ορθοφωνία, σωματικό θέατρο, δραματολογία, σκηνογραφία και στόχο τη δημιουργία ομάδων που θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους σε υπαίθριες εκδηλώσεις.
 • Υλοποίηση 4 μουσικών  εργαστηρίων  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα απευθύνονται σε 80 καλλιτέχνες, με περιεχόμενο την εισαγωγή στη μουσικολογία, τους μουσικούς πολιτισμούς, την ακουστική αγωγή, την ηλεκτρονική μουσική, τη σύνθεση, την ορχήστρα, την χορωδία, την παραδοσιακή μουσική διαφόρων πολιτισμών με στόχο την ανάδειξη διαφορετικών καλλιτεχνικών εκφράσεων που θα παρουσιαστούν σε υπαίθριες εκδηλώσεις.
 • Υλοποίηση 2 εργαστηρίων  βίντεο τέχνης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα απευθύνονται σε  40  καλλιτέχνες, με περιεχόμενο τη θεωρία και τεχνική βίντεο, σύνθεση εικόνας, βασικές αρχές οπτικής και ακουστικής, ψηφιακά μέσα και επεξεργασία εικόνας και ήχου με στόχο να δημιουργήσουν τα δικά τους βίντεο.
 • Υλοποίηση 2 υπαίθριων εκδηλώσεων (street events) στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα παρουσιάζονται τα μουσικά και θεατρικά έργα των ομάδων που θα συμμετέχουν στα εργαστήρια. Στόχος είναι η προβολή στο ευρύ κοινό του αποτελέσματος της πολυπολιτισμικότητας. Σε δύο ομάδες θα απονεμηθεί έπαθλο καλύτερης μουσικής και θεατρικής παράστασης.
 • Υλοποίηση 2 κεντρικών εκδηλώσεων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου θα παρουσιαστούν τα έργα των καλλιτεχνών και  θα γίνει η βράβευση των 2 καλύτερων μουσικών και θεατρικών καλλιτεχνικών ομάδων.
 • Παραγωγή και διανομή DVD με την παρουσίαση των παραγόμενων θεατρικών και μουσικών παραστάσεων των υπαίθριων εκδηλώσεων με σκοπό την προώθηση της δουλειάς των καλλιτεχνών.
 • Ανάπτυξη ιστότοπου όπου θα προβάλλει το προφίλ των καλλιτεχνών  που θα συμμετέχουν και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των ομάδων που θα προκύψουν.

 

Κατεβάστε την αίτησή σας από ΕΔΩ

Συμπληρώστε την και στείλτε την πάλι σε μας

α) με e-mail, στο info@bee.gr

β) προσωπικά στα γραφεία μας:

Αθήνα Θεσσαλονίκη
Στουρνάρη 57 (Praksis)
Φερρών 16 (Bee Group)
Αρκαδιουπόλεως 1 & Αγ. Δημητρίου (Praksis)
Κωλέττη 24 (Bee Group)

VIA http://crossroadofarts.gr

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *