ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΖΙ» Απογευματινές παιδαγωγικές δραστηριότητες για μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί όλα τα μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους -Έλληνες και μετανάστες- να συμμετάσχουν δωρεάν στις παιδαγωγικές δραστηριότητες που θα υλοποιούνται τα απογεύματα στο βρεφονηπιακό σταθμό της γειτονιάς τους.

Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν:
• Παιχνίδια απ’ όλες τις χώρες
• Θεατρικό παιχνίδι
• Κουκλοθέατρο
• Μουσικοκινητική
• Χειροτεχνία με ανακυκλούμενα υλικά
• Χάρτες με ταξίδια από τους τόπους προέλευσης
• Παιχνίδια εκμάθησης ελληνικών
• Βιβλιοθήκη – γωνιά αφήγησης

  Στόχος των δράσεων είναι η αλληλεπίδραση παιδιών μεταναστών και γηγενών για τη προώθηση του σεβασμού της διαφορετικότητας , την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και την αρμονική συνύπαρξη.

Οι παιδαγωγικές δραστηριότητες θα υλοποιηθούν κατά το διάστημα από 4.5.2015 έως 30.6.2015 σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών και γειτονιές της Αθήνας.
Οι ως άνω δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Έργου 1.4γ/13 με τίτλο «Προώθηση δημιουργικών δραστηριοτήτων νηπίων στις υφιστάμενες δομές των βρεφονηπιακών σταθμών με στόχο την αλληλεπίδραση παιδιών μεταναστών και γηγενών», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, παράλληλα σε πέντε πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Νεάπολη –Συκεές, Νίκαια – Αγ. Ι. Ρέντης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν έντυπο αίτησης και να το καταθέσουν από την Παρασκευή 24 Απριλίου έως και την Τετάρτη 29 Απριλίου στην έδρα του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, Ρόδου 181, Σεπόλια, κατά τις ώρες από 7:30 έως 14:30 στο Τμήμα Επιλογής Αιτήσεων και Παρακολούθησης Εγγραφών, στον 4ο όροφο, πληροφορίες Α. Σερέτη, τηλ: 210 5150761.
Αιτήσεις θα γίνονται επίσης δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια της υλοποίηση του προγράμματος.

Αίτηση Συμμετοχής

Κατάλογος των Παιδικών Σταθμών

 

Το έντυπο της αίτησης και ο κατάλογος των Παιδικών Σταθμών είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων στην προαναφερόμενη διεύθυνση, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών www.dbda.gr καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *